Nieuws

De KNV EHBO vereniging van Bergschenhoek organiseert weer een opleidingscursus EHBO voor wie wil kunnen helpen bij ongeval of ziekte!

De EHBO cursus is een volledige cursus met levensreddend handelen, reanimatie bij baby’s en kinderen, acute ziekten zoals een beroerte, koortsstuip, hartinfarct en uiteraard ook alles over wonden, verstuikingen. Blijf niet aan de kant staan bij een ongeval, maar weet hoe te handelen en durf te helpen! Met een EHBO diploma heb je voldoende kennis en vaardigheden om te kunnen helpen bij een noodgeval. Met het volledige EHBO diploma kunt u zich ook aanmelden als vrijwillige burgerhulpverlener bij Hartveilig Wonen, zodat u zich kunt melden voor hulp bij een reanimatie oproep vlakbij huis! Wij kunnen starten met deze leerzame cursus bij voldoende aanmeldingen. Doet u / jij mee? Meedoen kan al vanaf 16 jaar! Waar: kinderdagverblijf Smallsteps de Petteflat op de Groeneweg 68 in Bergschenhoek Wanneer: dinsdag 9 januari 2018 wekelijks van 20.00-22.00 uur. Kosten: €215,- p.p.

Ook voor verdere informatie over EHBO / reanimatie cursussen kan men contact opnemen met de secretaris of kijk op onze website: www.ehbo-bergschenhoek.nl . Email: secretariaat@ehbo-bergschenhoek.nl

KNV EHBO vereniging afdeling Bergschenhoek 0rganiseert cursus Eerste Hulp aan Kinderen.

Help …..mijn kind…

Kent u dat? Uw kindje heeft koorts en rode vlekjes of uw kindje is van de trap gevallen en reageert niet goed? Geen paniek! Kom naar de cursus Eerste Hulp aan Kinderen en leer over hulpverlening bij ongevallen en ziekten. Een praktische cursus. Met meer kennis op zak hoeft u minder snel in paniek te raken, wat weer goed is voor de rust bij uw kindje.

Cursus EHBO aan kinderen: De cursus bestaat uit 4 lessen.
De nieuwe data worden zo spoedig mogelijk bekend gemaakt. Houdt daarom de website in de gaten! De kosten: €100,- p.p.
Waar: Onze leslocatie in het kinderdagverblijf Smallsteps aan de Groeneweg 68 in Bergschenhoek.
Aanmelden voor de cursus kan nu al.
Tevens ontvangt u een Oranje Kruis Certificaat. Aanmelden gaat d.m.v. het inschrijfformulier dat op onze website te vinden is onder het tabblad Cursussen en de link Kinder-EHBO en onderaan deze alinea. De cursus is aan te raden voor ouders van jonge kinderen of grootouders, die op de kleinkinderen gaan passen. Een ongeluk zit in een klein hoekje en kinderen zijn ware ontdekkingsreizigers. Ze ondernemen van alles en voor je het weet, is er wat gebeurd. Weet dan in elk geval wat belangrijk is voor de hulpverlening. Kijk eens naar uw polis van uw ziektekostenverzekering. Wellicht kunt u dit declareren (aanvullende polis alleen). Heeft u geen tijd voor 4 avonden of wilt u in een kleine groep liever een (actieve) workshop EHBO aan kinderen volgen? Dat kan. De tijden zijn in overleg met Emmelies. secretariaat@ehbo-bergschenhoek.nl. Of via het contactformulier op deze website. Prijzen hiervoor zijn daar ook op te vragen. Opgeven via het inschrijfformulier kindercursus  of via het aanmeldingsformulier rechts boven op de website.

Nieuwe mogelijkheid voor scholen!

Scholen, die niet meedoen met de cursus jeugd-EHBO, bieden we de kans om een workshop te laten aanbieden aan de leerlingen van groep 8. Wat houdt deze workshop in? We geven een presentatie en demonstraties van diverse letsels waaronder: de 5 punten, verslikking, stabiele zijligging, verzorging van wonden en brandwonden, reanimatie en verstuiking. En er zal eventueel nog tijd zijn voor vragen. De workshop duurt ca. 2 uur en de kosten daarvoor bedragen € 100,-. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat secretariaat@ehbo-bergschenhoek.nl. Deze workshop kan plaatsvinden in mei 2017 op bij voorkeur een donderdagmorgen.

Opleidingscursus Reanimatie en AED training.
Er zijn nieuwe cursussen gepland voor het volgen van een reanimatiecursus op: donderdag 17 en 24 mei 2018 van 20:00 - 22:00 in onze leslocatie in het kinderdagverblijf Smallsteps, Groeneweg 68 in Bergschenhoek. De kosten hiervoor bedragen € 45,00. p.p. Opgeven via het inschrijfformulier  of via één van de web-formulieren boven aan de pagina.

Jeugd-EHBO
Op dit moment zijn de cursussen gegeven aan de groepen 8 van de Groene Hoek en CBS Boterdorp. De examens zijn inmiddels afgenomen.

Assistentie bij evenementen.

De komende maanden kunt u onze EHBO-ers weer bij diverse evenementen tegenkomen. Zij verlenen assistentie bij evenementen van DOTO, tournooien van BVCB etc.

Onze nieuwsbrief is voor belangstellenden te lezen via de link: Nieuwsbrief