Nieuws

De KNV EHBO vereniging van Bergschenhoek organiseert weer een opleidingscursus EHBO voor wie wil kunnen helpen bij ongeval of ziekte!

De EHBO cursus is een volledige cursus met levensreddend handelen, reanimatie bij baby’s en kinderen, acute ziekten zoals een beroerte, koortsstuip, hartinfarct en uiteraard ook alles over wonden, verstuikingen. Blijf niet aan de kant staan bij een ongeval, maar weet hoe te handelen en durf te helpen! Met een EHBO diploma heb je voldoende kennis en vaardigheden om te kunnen helpen bij een noodgeval. Met het volledige EHBO diploma kunt u zich ook aanmelden als vrijwillige burgerhulpverlener bij Hartveilig Wonen, zodat u zich kunt melden voor hulp bij een reanimatie oproep vlakbij huis! Wij kunnen starten met deze leerzame cursus bij voldoende aanmeldingen. Doet u / jij mee? Meedoen kan al vanaf 16 jaar! Waar: kinderdagverblijf Smallsteps de Petteflat op de Groeneweg 68 in Bergschenhoek Wanneer: dinsdag 9 januari 2018 wekelijks van 20.00-22.00 uur. Kosten: €215,- p.p.

Ook voor verdere informatie over EHBO / reanimatie cursussen kan men contact opnemen met de secretaris of kijk op onze website: www.ehbo-bergschenhoek.nl . Email: secretariaat@ehbo-bergschenhoek.nl

Er wordt weer een nieuwe reanimatiecursus gehouden
Op vrijdag 30 november en vrijdag 7 december van 14:00-16:00 uur in het gemeentehuis in Bergschenhoek. Aanmelden via het aanmeldingsformulier of e-mail.

De KNV EHBO vereniging van Bergschenhoek organiseert de cursus Eerste Hulp aan kinderen: Kinderen zijn speels, ondernemend en moeten nog van alles leren. Ze moeten de wereld om zich heen kunnen ontdekken, maar dat gaat niet zonder vallen en weer opstaan. Als volwassene moeten wij zorgen, dat het kind veilig tot een gezonde ontwikkeling kan komen. Preventie van ongevallen hoort daarbij, maar het is ook belangrijk om letsels en acute ziekten goed te kunnen herkennen. We kunnen dan op tijd zorgen voor goede hulpverlening en indien nodig deskundige hulp inroepen. Dit zijn de dingen die je leert tijdens de cursus EHBO aan kinderen. De cursus is aan te bevelen voor ouders van jonge kinderen (baby’s , kinderen), oppas-grootouders, gastouders. Ook mensen met een lichamelijke beperking, die willen kunnen helpen bij ongevallen, zijn van harte welkom! Op het programma staan levensreddende handelingen zoals bloeding stelpen, bewusteloosheid, verslikking, reanimatie aan baby en kind, vergiftiging. Maar ook botbreuken, wondverzorging, brandwonden, bloedneus, tekenbeet en koortsstuipen worden besproken en geoefend.

Wanneer: dinsdag 13, 20, 27 november en 4 december 2018
Tijd: 19.30-22.00 uur
Locatie: Groeneweg 68 in Bergschenhoek (in kinderdagverblijf Smallsteps de Petteflet)
Kosten: €100,- p.p. incl. boek en na geslaagde toets het Oranje Kruis certificaat.

Aanmelden is mogelijk tot en met 31 oktober 2018 via het Aanmeldingsformulier.
Dit formulier kunt u digitaal invullen en downloaden en opsturen naar het secretariaat. Ook kunt u het als document invoegen bij een e-mail aan het secretariaat. U kunt ook het aanmeldingsformulier boven aan de pagina gebruiken. Voor verdere informatie over EHBO cursussen kan men contact opnemen met de secretaris. Email: secretariaat@ehbo-bergschenhoek.nl

Nieuwe mogelijkheid voor scholen!
Scholen, die niet meedoen met de cursus jeugd-EHBO, bieden we de kans om een workshop te laten aanbieden aan de leerlingen van groep 8. Wat houdt deze workshop in? We geven een presentatie en demonstraties van diverse letsels waaronder: de 5 punten, verslikking, stabiele zijligging, verzorging van wonden en brandwonden, reanimatie en verstuiking. En er zal eventueel nog tijd zijn voor vragen. De workshop duurt ca. 2 uur en de kosten daarvoor bedragen € 100,-. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat secretariaat@ehbo-bergschenhoek.nl.

Assistentie bij evenementen.

De komende maanden kunt u onze EHBO-ers weer bij diverse evenementen tegenkomen. Zij verlenen assistentie bij evenementen van DOTO, tournooien van BVCB, Jodocusfestival etc.

Onze nieuwsbrief is voor belangstellenden te lezen via de link: Nieuwsbrief