Reanimatie & AED

REANIMATIE & AED

Reanimeren is te leren. Blijf niet langer een hulpeloos toeschouwer, maar zorg dat u zelf de vaardigheid van het reanimeren leert en onderhoudt. Het doel van een cursus reanimatie is dat u in staat bent om bij iemand die een hartstilstand krijgt, de bloedsomloop zo snel mogelijk weer te herstellen, opdat alle functies van het lichaam behouden blijven. Het is niet te voorkomen dat iemand een hartstilstand krijgt maar de blijvende gevolgen ervan zijn wel te beperken als zo snel mogelijk gestart wordt met reanimeren.

 

AED

Een AED (Automatische Externe Defibrillator) is een compact en makkelijk te bedienen apparaat dat door middel van elektrische schokken het hartritme weer op gang kan helpen (defibrilatie). In combinatie met een snelle alarmering van 112 en directe reanimatie kunnen er dus levens gered worden. Iedereen in Nederland kan en mag een AED gebruiken. Een korte training helpt om in noodgevallen snel en doeltreffend te handelen.

Informatie

2 lessen van 2 uur (bij voldoende deelnemers). Inclusief certificaat. Maximaal 10 deelenemers per cursus.

U kunt zich aanmelden via de link naar het aanmeldingsformulier.  Dit formulier is digitaal in te vullen. U kunt dit downloaden en opsturen naar het secretariaat of als bijlage aan een mail naar het secretariaat invoegen.
U kunt ook het aanmeldingsformulier gebruiken via de tab boven aan de pagina.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Emmelies Kolpa, secretariaat@ehbo-bergschenhoek.nl